Nog 5 weken voor het NK Little League 2023

De inschrijving voor het NKLL 2023 is 1 april gesloten en de programma’s zijn in volle gang.

In een aantal regio’s zijn de selecties al bekend en in de overige volgen deze binnenkort. Spannend! Dit jaar nemen er in totaal 52 teams deel aan het Nederlands Kampioenschap. Dat is weer een record! Heel gaaf dat er zoveel kids graag mee willen doen aan de regionale programma’s met top trainers en coaches. Ook dit jaar was het weer een hele klus maar is alles weer georganiseerd en in goede banen geleid door het fantastische team vrijwilligers. Vooral de regio coördinatoren hebben weer een top prestatie geleverd. 950 jonge honkballers en softbalsters hebben hard gewerkt en lekker getraind met leeftijdsgenoten om een plekje de selectie te bemachtigen om met hun team deel te kunnen nemen aan het NK.

Bij Softbal hebben we in totaal 16 teams in de 3 leagues die in Almere gaan strijden om een plek bij het Europese kampioenschap in Tsjechië deze zomer. In de Senior league zijn een aantal leagues gecombineerd omdat er te weinig inschrijvingen waren voor een eigen team. Dat kan met een regio waar je als league aan grenst. Gelukkig hebben de regio coördinatoren weer in goed overleg kunnen regelen dat er zoveel mogelijk meiden mee kunnen doen.

Bij Baseball hebben we dit jaar 36 teams in 4 Leagues. De lokale organisaties zijn weer hard aan het werk om er een mooi weekend van te maken. Zij gaan om het Nederlands kampioenschap spelen in Rotterdam (Littles en Juniors) en Hoofddorp (Intermediates en Seniors).

De EK’s zijn deze zomer in Tsjechië, Polen en Italië.

 

Poule indelingen:

De teams spelen hun eerste poule wedstrijden naar aanleiding van de loting die we op 18 april hebben gedaan. Wanneer je team speelt hangt dus af van die loting. De loting kun je terugzien op de face book pagina van Little League Nederland. De wedstrijdschema’s voor alle leagues worden op dit moment gemaakt. Dat is altijd weer een hele puzzel. Als ze definitief zijn worden ze gepubliceerd op deze website.

Poules Softbal

Poules Baseball

Live stream op alle locaties!

Ook dit jaar zal Softbal Dino bij BSC Almere aanwezig zijn om de wedstrijden op veld 1 te streamen, voorzien van vakkundig commentaar. Dus ook de thuisblijvers kunnen meegenieten. Bij Hoofddorp Pioniers en Neptunus Rotterdam wordt gebruik gemaakt van de camera’s op het hoofdveld en ook daar kunnen die wedstrijden online gevolgd worden. Maar het is natuurlijk nog leuker als je je favoriete team gewoon komt aanmoedigen.

Zien we jullie met Pinksteren?