19-10

WAT WAS HET WEER EEN FEEST, NKLL2021!​

Na de corona perikelen van de afgelopen anderhalf jaar en vooral veel evenementen afgelasten in plaats van organiseren was het dan eindelijk zover.

Afgelopen weekend, 16 en 17 oktober konden we eindelijk weer eens los en een NK Little League laten plaatsvinden!

In de regio’s was vooraf door de regio coördinatoren weer een mooie voorbereiding geregeld met trainingen en oefenwedstrijden. Er waren zelfs topspelers uit de hoogste competities betrokken om de teams te coachen.

De diverse locaties werden prima voorbereid door de ervaren kernorganisatie die ook grotendeels bestaat uit een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die de laatste jaren het NK mee hebben georganiseerd.

Het toernooi was ook weer op afstand te volgen via de mooie NK Little league website waar alle uitslagen en standen terug te vinden waren.

Op de vijf locatie zorgden de verenigingen Roef! (Softball), Quick Amersfoort (Littles Baseball), Vennep Flyers (Intermediates Baseball) BSC Almere (Juniors Baseball) en HSV Gryphons (Seniors Baseball voor een fantastisch mooi evenement op hun velden.

Iedere locatie maakte er op zijn eigen manier een feestje van. Er was op sommige plekken een live stream, er waren speakers, muziek, side events en verkoop stands van onze partner Forelle Sports en Baseball against Cancer.

Zo’n 45 scheidsrechters zorgden, onder leiding van 5 ervaren Umpires in Chief, dat alle wedstrijden op een deskundige manier begeleid werden. Een mooi combinatie van ervaren Little League en bondscheidsrechters maar ook enthousiaste clubscheidsrechters. Iedereen droeg zijn steentje bij. Op een aantal locaties werden ook scoorders aangesteld die de coaches deze taak uit handen namen.

En dan waren er natuurlijk nog de tientallen overige vrijwilligers. Denk aan wedstrijdleiders, bijhouden website, social media, fotografen,  bardiensten, field crew, speakers, schoonmaak, parkeerwachters, enz, enz. Teveel om op te noemen. Wat een toppers! Zonder alle vrijwilligers hadden we het niet kunnen organiseren. 

Dat alles bij elkaar maakte dat de tweeënveertig regionale jeugdteams uit de tien regio’s konden strijden voor het Nationaal Kampioenschap Little League in hun categorie.

Andere jaren was het NK in mei/juni, met Pinksteren. Lange dagen, meestal een zonnetje, een goede temperatuur en 3 dagen toernooi. Door Corona kon dat ook dit jaar helaas weer niet doorgaan. Omdat we weten dat het een evenement is waar veel jonge honkballers en softbalsters elk jaar naar uitkijken hebben we besloten het in oktober te gaan organiseren. Dat bracht een aantal uitdagingen met zich mee. De kou, korte dagen en maar 1 weekend dus 2 dagen om het hele programma af te werken. En natuurlijk hebben we ook nog steeds de corona richtlijnen waar men prima een mouw aan gepast heeft.

Het resultaat was dat de wedstrijden al vroeg, de meeste al om 8.30 uur moesten beginnen en de deelnemers en hun ouders al vroeg uit de veren moesten om op tijd op hun locatie te zijn. Zij kwamen aan in het donker, wat ook heel bijzonder was en mooie plaatjes opleverde. Er werd een warming up gedaan met veldverlichting. De kids hadden er geen last van. Zij genoten volop en hadden er zin in!

Gelukkig bleef het het hele weekend droog en werd het elke dag langzaam wat warmer, het zonnetje liet zich zelfs zien in de middag. De toeschouwers werden getrakteerd op mooie spannende wedstrijden en de teams werden met veel enthousiasme aangemoedigd vanaf de tribunes. En het was spannend tot de laatste nul!

En meedoen aan Little league is nog altijd belangrijker dan winnen! Ook dat zagen we dit jaar weer. Het was een feest voor alle deelnemers! Maar natuurlijk waren er ook winnaars, die kwamen dit jaar uit verschillende regio’s. Ook dat is mooi om te zien en ervaren.

Het Intermediates team van Noord Holland won dit jaar de eervolle Respect the Game Award! Zij werden uitgeroepen tot het meest sportieve, respectvolle team op en om het veld.

We kijken terug op een fantastisch evenement. Nogmaals heel veel dank aan alle betrokken vrijwilligers! Zonder hen hadden we het niet kunnen doen! We zien iedereen graag volgend jaar weer voor het NKLL2022 op 4-5 en 6 juni!

Winnaars NKLL 2021
  • Littles Softbal: Brabant Bandits
  • Juniors Softbal: Kennemerland
  • Seniors Softbal: South West Thunders
  • Littles Baseball: Kennemerland
  • Intermediates Baseball: Brabant United
  • Juniors Baseball: Valley Hitters
  • Seniors Baseball: The Hague Bears

 

Respect The Game Award:

Noord Holland intermediates Baseball

 

Deel dit bericht