Respect the Game meetings 2021 

23-02

Respect the Game meetings 2021 

‘Alles staat of valt met je eigen gedrag’
 

Op 8 en 17 februari 2021 organiseerde we voor de 4e keer de Respect The Game meetings voor jeugdcoaches en dit jaar ook een aantal  umpires die de jeugdteams op het NK Little League gaan begeleiden.

Normaal komen we een dag bij elkaar om over dit belangrijke thema met elkaar te praten en ervaringen te delen. Dit keer waren de sessies online onder leiding van ervaren coach en oud softbal international Diana Remmers. Diana ondersteund met haar bedrijf Route 5 verandertrajecten in organisaties. De focus ligt hierbij volledig op het gedrag van mensen omdat zij geloven dat het menselijk gedrag DE schakel is tussen plannen en resultaten.

Zo’n 90 jeugdcoaches en umpires waren present om zich opnieuw te laten inspireren door Diana en elkaar met betrekking tot dit belangrijke thema. Want ongeacht de jaren ervaring je hebt is dit natuurlijk een onderwerp wat altijd actueel is en waar we onszelf en elkaar kunnen verbeteren. De focus lag op het delen van ervaringen en een stuk bewustwording en reflectie op je eigen gedrag tijdens je activiteiten als trainer/ coach en umpire op en om de velden.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met je eigen teleurstelling emotie tijdens en na een belangrijke wedstrijd. De deelnemers waren enthousiast en gaven aan dat het weer waardevolle bijeenkomsten waren die hen aan het denken hebben gezet. We kregen dan ook weer mooie feed back na afloop van de meetings.

Enkele quotes van de deelnemers:

‘fijn om verhalen te delen en mooi om de woorden van Diana mee te nemen naar het toernooi’
‘wees de wijste’
‘Bedankt! Uiteindelijk doen we het toch voor plezier, voor iedereen die betrokken is’
‘Prettige opfrisser dit’