Opnieuw geen Little League EK’s in 2021

Opnieuw geen Little League EK’s in 2021

Helaas hebben we wereldwijd nog steeds te maken met het Corona virus. Dat betekent dat erg nog veel beperkingen zijn, ook in de sport.

Het is dan ook nog niet mogelijk om events en toernooien te organiseren. We hebben in april al besloten het NK niet met Pinksteren te laten plaatvinden maar te verzetten naar 16-17 oktober, in de hoop dat het dan weer mogelijk is.

Een en ander heeft natuurlijk ook gevolgen voor de internationale toernooien. Er is nog steeds sprake van beperkte reisbewegingen en er zijn veel maatregelen die genomen zouden moeten worden om deze veilig door te kunnen laten gaan.

Op 3 mei heeft de international board van Little League daarom laten weten dat daarom ook dit jaar alle Regionals (EK’s) en de meeste World Series niet doorgaan.

Men heeft ervoor gekozen alleen de World Series voor de Littles Baseball en Littles Softball te organiseren met de benodigde veiligheidsmaatregelen.

Deze toernooien worden gespeeld op de reeds geplande data en hieraan wordt alleen deelgenomen door teams uit de Verenigde Staten.  

Meer informatie is te vinden op de website van Little League Internationaal

De regionale programma’s van Little League Nederland gaan zo gauw het mogelijk is in Nederland opgestart worden zodat de regio’s zich kunnen voorbereiden voor het NK Little League 2021.

De regio coördinatoren zullen de deelnemers hierover informeren. Little League Nederland zal samen met de verenigingen zoals eerder aangekondigd het NK Little League 2021 organiseren op 16-17 oktober.

We hopen dat er tegen die tijd weer voldoende mogelijkheden zijn om de toernooien met publiek te spelen en kijken er naar uit iedereen weer te ontmoeten op de velden.

Stay safe! Stay Healthy!