International Little League Congress in Williamsport

Het internationale Congres van Little League, wat elke vier jaar wordt gehouden, werd dit jaar georganiseerd in Williamsport Pennsylvania, de geboortestad van Little League.

Hier werd Little League in 1939 gestart en 75 jaar geleden werden hier ook de eerste World Series Little League voor honkballers U12 gehouden. Een fantastisch toernooi in een prachtig stadion wat alleen voor de World Series wordt gebruikt. Waar elk jaar in augustus de winnende teams van de diverse regio’s uit de hele wereld naar toe komen om te strijden om te titel. Voor onze regio is dat de winnaar van het EK wat dit jaar gehouden wordt in Moergestel.

Williamsport is een heel bijzonder stadje met een prachtige historie waar de inwoners erg trots op zijn. Alles ademt baseball. Tientallen honkbalvelden, een mooi museum en verschillende bonze stambeelden van honkballers die je overal verspreid in de stad tegenkomt. Maar vooral het prachtige stadion! Daar krijg je echt kippenvel als je binnenkomt. Echt een belevenis om daar te zijn als honkbal liefhebber.

Het congres wordt dus elke vier jaar gehouden. Ruim 1000 District Administratoren uit de hele wereld komen samen om te praten en zich bij te scholen over ontwikkelingen in de sport, mogelijke regelwijzigingen, positief coachen, sportiviteit en respect en hoe we de sport groter kunnen maken. Want ja, daar is in de VS ook behoefte aan. De regio Europa – South Afrika waartoe wij behoren is maar een kleine regio vergeleken bij de andere maar we zijn altijd goed vertegenwoordigd.

Het was goed om daar als Europese landen samen te komen en ervaringen en ideeën uit te wisselen. En natuurlijk was het echt heel bijzondere om deze plek te mogen bezoeken. Een aanrader!

#dreamscancometrue!

Corinne van de Griendt DA Little League Nederland