Fantastisch NKLL 2022 eindelijk afgesloten

Na alle covid perikelen van de afgelopen jaren hebben we dit jaar gelukkig eindelijk weer een volwaardig Nederlands Kampioenschap Little League kunnen organiseren. De voorbereidingen en het selectie- en trainingsprogramma heeft gewoon plaats kunnen vinden en iedereen had er heel veel zin in!

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de toernooien op 4-6 juni met Pinksteren op 3 locaties samen met de verenigingen te organiseren. De Littles en Juniors speelden bij Hoofddorp Pioniers, de Intermediatres en Seniors bij Curaçao Neptunus en 3 Softball leagues waren te gast bij BSC Almere. En wat zijn we trots op wat deze verenigingen hebben neergezet! Een fantastisch toernooi waar alle deelnemers van hebben genoten!

We begonnen met een heerlijke zonnige dag op 4 juni! De organisaties waren er klaar voor om de in totaal 49 deelnemende teams te ontvangen! Tijdens de verschillende openingen werden de teams voorgesteld en werd de Little League Eed vol overgave afgelegd door de spelers en speelsters. Altijd weer een bijzonder moment. In Almere werd UIC Wout van der Horst in het zonnetje gezet omdat hij na 10 jaar het softbaltoernooi te hebben geleid als UIC heeft besloten dat hij het stokje overdraagt om zelf weer meer als umpire op het veld te kunnen staan. Bedankt voor je tomeloze inzet als UIC Wout!

Er waren op elke locatie weer tientallen umpires en vrijwilligers aanwezig om alle wedstrijden te begeleiden en alles goed te regelen. Alles om ervoor te zorgen dat de kids weer een fantastisch toernooi konden beleven. Zo was er op elke locatie een livestream voor de thuisblijvers. De enthousiaste heren van Softbal Dino waren ook dit jaar present in Almere om 3 dagen verslag te doen van de wedstrijden op veld 1. De teams werden voor de wedstrijden voorgesteld, er was een speaker en een scorebord. En de baseball Juniors en Seniors konden spelen in een echt groot honkbalstadion met veel enthousiaste supporters! Wat een belevenis!

Op alle locaties was ook een topsportwedstrijd gepland waar de Little League teams op de tribune van konden genieten. Hoofdklasse clubs Curaçao Neptunes speelde zaterdagavond tegen HCAW en Hoofddorp Pioniers ontving Amsterdam Pirates. In Almere was het Softbal Kingdom team NL zondagmiddag te gast voor een Meet&Greet en een oefenwedstrijd. Mooi om zo de jeugd met topsport in contact te brengen!

Opnieuw werd duidelijk dat meedoen aan het NKLL belangrijker is dan winnen. Alle teams en supporters genoten van de ambiance en de organisatie van het toernooi.

Maandag 6 juni was natuurlijk de spannendste dag met de finales. Helaas gooide veel regen roet in het eten en konden we niet alles spelen. Team Amsterdam/Kennemerland wist de finale van de Intermediates te winnen in Rotterdam. De Baseball Littles van Kennemerland en team Rotterdam Juniors wonnen in de stromende regen in Hoofddorp. In Almere kon geen enkele finale uitgespeeld worden nadat alle velden blank stonden. En de Baseball Seniors van Rotterdam en Eastern Athletics konden ook niet beginnen aan hun finale.

Dat betekende dat er na het pinksterweekend nog 7 wedstrijden opnieuw gepland en uitgespeeld moesten worden. Nog nooit hadden we zoveel wedstrijden die nog gespeeld moesten worden na het NK weekend! Wat een uitdaging! Met behulp van de verengingen BSC Almere, HCAW en Robur ‘58 die hun velden beschikbaar stelden konden we de afgelopen 2 weken de halve finales en finales uitspelen op hun accommodaties. Ook

waren er gelukkig weer veel umpires die zich beschikbaar stelden om deze wedstrijden te begeleiden. Veel dank voor iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt!

Zo werden op zondag 19 juni de laatste wedstrijden gespeeld en hebben we 7 kampioenen die zich kunnen voorbereiden op hun Europese kampioenschappen.

Nederlands Kampioenen NKLL 2022: Baseball Littles Kennemerland (EK Moergestel NL) Baseball Intermediates Kennemerland/ Amsterdam (EK Jablonec Tsjechië) Baseball Juniors Rotterdam (EK Modena Italië) Baseball Seniors Rotterdam (EK Novara Italië)

Softbal Littles Brabant Bandits (EK Moergestel NL) Softbal Juniors South West Thunders (EK Moergestel NL) Softball Seniors South West Thunders (EK Moergestel NL)

Naast deze teams zullen ook de Brabant Bandits Juniors en Seniors met toestemming van Little League internationaal meedoen aan de EK’s als local teams.

Met dank aan de vele vrijwilligers hebben we weer een prachtig Nederlands Kampioenschap Little League kunnen organiseren! Nogmaals heel erg bedankt, ook namens de 49 teams en hun supporters! Jullie zijn toppers!

We wensen de NL-kampioenen veel succes bij de EK’s waar zij een ticket kunnen verdienen voor de World series in Amerika! En natuurlijk zien we iedereen graag terug bij het NKLL2023!